Nektarynki skąpane w mascarpone

Pogoda tegorocznego lata nie zawsze rozpieszcza - rozpieszczajmy się więc sami!
Dziś tarta z nektarynkami, czyli kolejny prosty wypiek znikający w oka mgnieniu z mojej kuchni.
Przepis na najlepsze ciasto kruche znajdziecie tu.

Dodatkowo potrzebujemy:
4 nektarynki
250g serka mascarpone
250g śmietanki 30%
3 łyżki cukru pudru
cynamon/kardamon do dekoracji

Nektarynki dzielimy na ósemki i układamy dość ciasno na wystudzonym cieście. Przygotowujemy nasz puszysty krem: wszystkie składniki blendujemy na głaską masę. Kremem pokrywamy dokładnie całą tartę tak, by owoce były całkowicie niewidoczne.
Dekorujemy cynamonem/kardamonem. Chłodzimy w lodówce min. 2 godziny. 

Brak komentarzy:

Obsługiwane przez usługę Blogger.